В покаянии зовуще из глубины души

Бузулук. 6 ноября 2018 года, в день празднования в честь иконы Божией Матери «Всех скорбящих Радость» (1688), епископ Бузулукский и Сорочинский Алексий совершил Божественную литургию и молебен в храме иконы Пресвятой Богородицы «Всех скорбящих Радость» поселка ВТК.
Его Преосвященству сослужили наместник Спасо-Преображенского Бузулукского мужского монастыря игумен Виталий (Климов), иеромонах Савва (Фролов), иеромонах Аполлинарий (Куприянов), иеромонах Николай (Халимоненко), диакон Давид Ганиев и иеродиакон Феодор (Федулов). Пел хор под управлением Наталии Задориной.
В слове Владыка Алексий рассказал о прославлении иконы «Всех скорбящих Радость» (1688). «К Богородице мы прибегаем все, у каждого из нас своя скорбь, а Заступница всего рода человеческого всегда является нашей Утешительницей и Заступницей. По Её молитвам перед Господом нашим Иисусом Христом, каждый получает помощь и утешение. Пресвятая Богородице, спаси нас! Аминь», – сказал в завершение Владыка.
Пресс-служба Бузулукской епархии

Тропарь Божией Матери пред иконой Ее «Всех скорбящих Радость», глас 4:
К Богоро́дице приле́жно ны́не притеце́м,/ гре́шнии и смире́ннии, и припаде́м,/ в покая́нии зову́ще из глубины́ души́:/ Влады́чице, помози́, на ны́ милосе́рдовавши,/ потщи́ся, погиба́ем от мно́жества прегреше́ний,/ не отврати́ Твоя́ рабы́ тщи,// Тя бо и еди́ну наде́жду и́мамы. Ин тропарь Божией Матери пред иконой Ее «Всех скорбящих Радость», глас 4: Не умолчи́м никогда́, Богоро́дице,/ си́лы Твоя́ глаго́лати недосто́йнии:/ а́ще бо Ты не бы предстоя́ла моля́щи,/ кто бы нас изба́вил от толи́ких бед,/ кто же бы сохрани́л доны́не свобо́дны?/ Не отсту́пим, Влады́чице, от Тебе́,// Твоя́ бо рабы́ спаса́еши при́сно от вся́ких лю́тых. Стихира, певаемая вместо тропаря, глас 2: Всех скорбя́щих Ра́досте,/ и оби́димых Засту́пнице,/ и а́лчущих Пита́тельнице,/ стра́нных утеше́ние,/ обурева́емых приста́нище,/ больны́х посеще́ние,/ немощны́х покро́ве и Засту́пнице,/ же́зле ста́рости,/ Ма́ти Бо́га Вы́шняго Ты еси́, Пречи́стая:// потщи́ся, мо́лимся, спасти́ся рабо́м Твои́м.

Кондак Божией Матери пред иконой Ее «Всех скорбящих Радость», глас 6:
Не и́мамы ины́я по́мощи,/ не и́мамы ины́я наде́жды,/ ра́зве Тебе́, Влады́чице,/ Ты нам помози́:/ на Тебе́ наде́емся/ и Тобо́ю хва́лимся,/ Твои́ бо есмы́ раби́,// да не постыди́мся.

 

Контакты

Секретарь Бузулукской епархии 
Телефон: 8(353-42) 7-44-71
E-mail: buzulukeparh@yandex.ru

Руководитель пресс-службы Бузулукской епархии – Галина Николаевна Омельченко
Телефон: +7-932-554-06-04
E-mail: galn-omelchenko@yandex.ru